Over ons

Nederland is een waterland. Nergens in ons land ben je zo vrij als op het water! Grachtjes, kanalen, meren… Alles wat je nodig hebt is het zonnetje dat schijnt, een hapje en een drankje, het geklots van het water en… een boot met een leuke schipper! Verken de wateren van Nederland op een authentieke, voormalige tender. Een stevige, comfortabele boot die je dagje varen compleet maakt. 

De boot is geschikt voor gezelschappen tot maximaal 12 personen. Dus of je nou gezellig met z’n tweetjes een vaartochtje wil maken of juist met een groep, schippers vader en zoon nemen je mee! De voormalige tender vaart tochtjes over het Gooi- en IJmeer, over de Vecht, het IJ in Amsterdam en het Markermeer. Lekker buiten zitten met de frisse bries door je haar en de zon op je bol? Dat kan! Maar ook als het regent – het is en blijft Nederland – is er een gezellige, intieme kajuit binnen van waaruit je het landschap en de oevers aan je voorbij kunt zien trekken.

DE WM4 9802

Goed, een voormalige tender dus. Maar wat is dat dan precies? De WM4 9802 werd voor lange tijd gebruikt door de Marine in Amsterdam om marinepersoneel te vervoeren. De boot kan wel 30 man kwijt en is sterk, zeewaardig en nagenoeg onzinkbaar. Geen enkele zorgen dus, tijdens zo’n vaartochtje!

In 2017 werd de boot uit dienst genomen, volledig gestript en aan een opkoper verkocht in Amsterdam. In december 2018 hebben wij de boot gekocht om op te knappen, weer te water te laten en te behouden als jong, historisch erfgoed! We hebben dan ook veel aandacht besteed aan het behouden van het originele exterieur en de authentieke uitstraling. 

Geïnteresseerd in een snufje techniek? Daar kunnen wij je genoeg over uitleggen! De boot is voorzien van een nieuwe Solé 6 cilinder en 100 PK dieselmotor om deze ruim 7 ton wegende (!) boot vooruit te stuwen. Daarnaast is er voor een comfortabele besturing een boegschroef gemonteerd.